Foreshore House

Sydney

BRIEF

Sydney’s historic Foreshore House has been transformed into a flexible and state-of-the-art work environment. Project engineers Northrop, and architecture studio dwp, stripped back the 70s brutalist building to return it to the area’s heritage. Their aim was to showcase the surrounding and iconic The Rocks. Originally filled with small offices and tiny tea rooms, the building has been converted into a place where people can work together. Light Project designed a warm interior, highlighting natural and neutral tones. Custom LED wall lights were installed along the corridor to unite floors visually and enhance wayfinding.

“Every floor had different floor-to-ceiling heights. To unite the look of the floors we installed suspended Prolicht luminaires and downlights at the same height. To achieve this Light Project used different wire suspension lengths floor by floor.”

Ibby Kanalas, Northrop