• 53enero3217
  • 52enero3218
  • 2enero3217
  • Enero 7
  • Enero 9

Working with Heritage: Enero’s offices

“The brief was to create a dramatic space that inspired employees and visitors to create and experience new and exciting ideas,” explains Simon Lefort, associate at PointOfView.

Set in a converted Heritage warehouse, the Enero offices came to PointOfView packed with raw personality – timber columns, concrete perimeter panels and exposed rafters – all features to be celebrated.

From the get-go, the budget was tight, so being picky about which design elements added the most value was imperative. “The brief was to create a dramatic space that inspired employees and visitors to create and experience new and exciting ideas,” explains Simon Lefort, associate at PointOfView. “The fit out also needed to have workstations with pockets of collaborative spaces amongst the open plan.”

To define the workstations, suspended linear extrusions localise light to each desk. “We had to be careful that the space didn’t become too ‘cave-like’,” says Lefort, “So the extrusions also have a lower powered uplight component to counter that.” This approach also enabled more contrast of lighting on the Heritage architectural features, which were lit with narrow spots for maximum accent.

The honest and exposed material palette of the building dictated much of the interior palette, including the lighting solutions. To match the timber and brick, PointOfView used fittings with a raw appearance, a choice that was also beneficial to the budget restraints.

Perhaps one the most stand-out features within the fit out, however, are the Prolicht Glorious suspended rings, which feature RGB W components for task lighting; but at the same time, can change to coloured lighting in an instant. To make this vision come to life, Light Project spoke to Prolicht, who modified a standard white light fitting to include a colour change component, resulting in a dramatic and distinctive look for the multi-purpose room.

“The lead time on that was a challenge,” explains Light Project. “It was a last minute ask of our supplier and we were lucky to be able to offer it with a short turnaround.”

“The project definitely kept us on our toes,” Lefort adds. “But, now that it’s done, it’s hard to decide which part of it is my favourite. I love the reception area. It’s dramatic and has strong impact which sets the tone for clients and staff alike. Or maybe the staff breakout area. I can’t decide!”

Photographer: Andrew Worssam